Neymar scoort vier keer, Cavani evenaart Ibrahimovic

Neymar scoorde vier keer tegen Dijon
Print Friendly, PDF & Email

Paris Saint-Germain heeft weer eens een masterclass scoren gegeven. De Franse topclub won met 8-0 van middenmoter Dijon. Neymar werd met vier doelpunten de man van de avond.

De Argentijn Ángel Di María opende het bal met twee vroege treffers, waarna Edinson Cavani voor de 3-0 zorgde. Dat was het 156ste doelpunt van de Uruguayaan voor PSG, een evenaring van het clubrecord van Zlatan Ibrahimovic.

Neymar maakte er nog voor rust 4-0 van en voegde daar in de tweede helft nog drie treffers aan toe. Tussendoor scoorde invaller Kylian Mbappé de 7-0.

De 2-0 van Di María was alweer het 100ste doelpunt van Paris Saint-Germain dit seizoen. In de Franse competities was de ploeg al zes keer goed voor minstens vijf treffers in een wedstrijd en in de Champions League haalde het sterrenensemble flink uit tegen Celtic (7-1 en 0-5) en Anderlecht (5-0 en 0-4).

Tete en Depay op de bank
Olympique Lyon won met 2-0 van Guingamp en nam de tweede plaats over AS Monaco, dat eergisteren punten verspeelde tegen OGC Nice (2-2). Kenny Tete en Memphis Depay zaten de hele wedstrijd op de bank bij Lyon.

De tweede plaats lijkt voorlopig het hoogst haalbare voor Lyon. De achterstand op Paris Saint-Germain bedraagt elf punten.

Anwar El Ghazi had een basisplaats bij Lille OSC, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg in eigen huis verloor van Stade Rennes: 1-2. Lille staat met 22 punten op de zeventiende plaats nog net boven de degradatiestreep.

NOS

VANDAAG