Serena Williams keert in maart terug na zwangerschap

Serena Williams balt haar vuist tijdens de finale van de Australian Open. Foto: EPA
Print Friendly, PDF & Email

Serena Williams zal in maart op het toernooi van Indian Wells haar officiële rentree in het tenniscircuit maken. Dat heeft haar coach Patrick Mouratoglou bekend gemaakt. Het toernooi begint op 7 maart.

Williams maakte einde december in Abu Dhabi op een invitatietoernooi haar rentree op de tennisbaan. De Amerikaanse, die wegens zwangerschap bijna een jaar uit de running was, verloor daar van Jelena Ostapenko met 2-6, 6-3, 5-10.

Williams had afgezegd voor de Australian Open, omdat ze vier maanden na de geboorte van haar dochter fysiek nog niet op het niveau was om alles te kunnen geven. Zo had ze aan de organisatie van het grandslamtoernooi in Melbourne laten weten.

Grandslamtitels winnen
Volgens Mouratoglou kan Williams terugkeren op het niveau waarmee ze weer grandslamtitels kan winnen. “Ze zou niet proberen terug te komen als ze niet meer zou kunnen winnen,” zegt de Franse coach. “Ze is echter nog niet zover, anders zou ze in Melbourne wel op de baan staan.”

NOS

VANDAAG