Ronaldo schiet Real laat langs Eibar, Valencia zet stap richting CL

Print Friendly, PDF & Email

Real Madrid heeft ternauwernood bij Eibar gewonnen. De nummer drie van de Primera Division leek voor de twaalfde keer dit seizoen punten te verspelen, maar Ronaldo maakte vlak voor tijd de winnende treffer: 1-2.

Nummer acht Eibar opende sterk tegen de Madrilenen, maar na een half uur opende Cristiano Ronaldo de score. Na een prachtige pass met buitenkant rechts van Luka Modric rondde de Portugees knap af.

De Kroatische middenvelder bleef in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain nog op de bank vanwege een blessure, maar in het bescheiden maar sfeervolle stadion van Eibar toonde hij zijn klasse weer.

Vlak na rust kopte verdediger Iván Ramis zomaar de 1-1 binnen en moest Real aan de bak. Nadat Modric, Ronaldo en Gareth Bale kansen gemist hadden, zorgde Ronaldo in de 84ste minuuut voor opluchting. De Portugees kopte raak uit een voorzet van Dani Carvajal.

Het was al zijn veertiende treffer na de winterstop. In de eerste seizoenshelft kwam hij slechts tot vier goals.

Nummer vier Valencia heeft een enorme stap gezet richting directe plaatsing voor de Champions League. In Sánchez Pizjuán werd nummer vijf Sevilla met 2-0 verslagen. Hierdoor is het gat tussen beide subtoppers nu elf punten.

Sevilla was voor rust de ploeg die aanviel, maar stuitte telkens op doelman Neto. Valencia was wel effectief want de eerste kans was direct raak. Na een goede assist van Geoffrey Kondogbia kon Rodrigo na een knappe aanname vrij inschieten.

Ook na rust liet Valencia Sevilla komen en loerde het op de counter. En niet zonder succes: wederom gaf Kondogbia met een bekeken steekbal de assist en wederom maakte Rodrigo het af.

FC Barcelona komt later in actie tegen Málaga.

VANDAAG