Philadelphia 76ers door in play-offs: dit is ons moment

Print Friendly, PDF & Email

Van slechtste team in de geschiedenis tot kampioen van de NBA. Het kan dit seizoen zomaar gebeuren voor Philadelphia 76ers. Met een 4-1 overwinning op Miami Heat in de eerste ronde van de play-offs is de eerste stap in ieder geval gezet.

Twee jaar geleden verloren de Sixers namelijk nog 28 wedstrijden op rij, de langste reeks in de geschiedenis van de Amerikaanse basketbalcompetitie. Iets wat ze wel gewend zijn in Philadelphia, want een jaar eerder eindigde de ‘losing streak’ pas na 26 wedstrijden.

Nu is ons moment
Dit jaar is alles anders. Aan de hand van twee jonge spelers, Joel Embiid en Ben Simmons, eindigden de Sixers op de derde plaats in de competitie. Veel kenners verwachten dat ze pas in de komende jaren serieus kans maken op het kampioenschap, maar de spelers zelf denken daar anders over. “Nu is ons moment. Ik denk dat we mee kunnen doen om de titel”, zegt Embiid.

Daarmee doelt de 23-jarige speler ook op de geruchten dat LeBron James volgend jaar wel eens naar Philadelphia zou kunnen komen. Zijn contract bij Cleveland loopt af en de Sixers zitten nog niet aan hun salarisplafond. Voor Embiid is James echter geen onderwerp van gesprek. “We hebben een heel speciaal team, met fantastische spelers.”

De fans in Philadelphia zijn hoe dan ook al blij met iedere kleine stap, want voor het eerst sinds 2012 staan ze nu weer bij de laatste vier in de Eastern Conference.

De opvallendste fan, aanwezig bij de laatste wedstrijd tegen Miami Heat, is rapper Meek Mill. Hij werd in november veroordeeld tot een paar jaar cel omdat hij zijn proeftijd, die hij kreeg opgelegd na een celstraf wegens illegaal wapenbezit en het dealen van drugs, had overtreden.

Hij werd echter vervroegd vrijgelaten en de eigenaar van de Sixers vloog hem met een helikopter naar de wedstrijd, die hij meteen officieel mocht openen.

Ook Golden State Warriors is doorgedrongen tot de laatste vier van de play-offs. De ploeg won de best-of-seven-serie met 4-1 van San Antonio Spurs. De kampioen van vorig jaar treft nu in de tweede ronde New Orleans Pelicans, dat met 4-0 snel klaar was met Portland Trail Blazers.

In de serie tussen Boston Celtics en Milwaukee Bucks is nog geen beslissing gevallen. De Celtics zetten met een 92-87 overwinning wel een belangrijke stap naar de volgende ronde. Ze reizen daardoor met een 3-2-voorsprong af naar Milwaukee voor het zesde duel in de best-of-seven-serie.

NOS

VANDAAG