Barcelona laat doelman Cillessen niet gaan

Jasper Cillessen op de training van het Nederlands elftal

Na twee seizoenen Barcelona heeft Jasper Cillessen een landstitel en twee nationale bekers op zijn palmares kunnen bijschrijven. Maar zijn aandeel is nogal eenzijdig geweest, zij het niet minder succesvol. In het toernooi om de Copa del Rey stond hij vrijwel zonder uitzondering onder de lat bij de Catalaanse grootmacht, maar verder werd hij toch geacht plaats te nemen op de reservebank.

Over dat laatste zul je de Nijmegenaar niet snel horen klagen. Maar tegelijkertijd heeft hij meerdere malen laten weten toch wel meer te willen keepen dan nu het geval is. Uiteraard. “Dat is nog steeds zo,” vertelt Cillessen in Zeist, waar hij zich met het Nederlands elftal voorbereidt op de oefenduels met Slowakije en Italië. “Ik wil meer spelen.”

Volle verstand
Met de prima Duitse doelman Marc-André ter Stegen voor zich in de hiërarchie lijkt hij daarvoor niet in Barcelona te moeten zijn. “Maar de club wil mij niet laten gaan en die gaat erover,” berust de voormalige sluitpost van NEC en Ajax in zijn lot. En dat zonder morren. “Want ik heb destijds met mijn volle verstand voor vijf jaar getekend. En daar sta ik nog steeds achter.”

De 29-jarige Cillessen zou de eerste niet zijn die zijn kont tegen de krib gooit om een vertrek te forceren, maar daar is hij de de man niet naar. “Ik ben geen speler die problemen gaat maken om per se weg te kunnen. Ik wacht rustig af wat de club met mij van plan is.”

Liverpool?
Wie weet komt er wel interesse vanuit Engeland. Het heeft er immers alle schijn van dat Liverpool op zoek gaat naar een nieuwe doelman na de twee onwaarschijnlijke blunders van de Duitse sluitpost Loris Karius in de Champions League-finale van afgelopen zaterdag. Al leeft Cillessen mee met zijn collega. “Dat deed mij ook pijn. Zoiets gun je niemand. En vooral niet in zo’n wedstrijd.”

Karius werd her en der al als clown bestempeld. “Zulke termen ga ik sowieso niet gebruiken. Maar het zijn natuurlijk heel zure momenten. Wat er bij de eerste goal gebeurt, zie je weleens op trainingen: een spits die zijn voet ervoor gooit. Die pech heb je dan. En bij die tweede zwabbert de bal en die gaat er dan in. En dat op zo’n moment… Dat zijn dingen die je nooit hoopt mee te maken.”

NOS

VANDAAG