Golden State Warriors voegt All Star toe aan sterrenploeg

DeMarcus Cousins. Foto: AFP

NBA-kampioen Golden State Warriors heeft opnieuw een sterspeler toegevoegd aan de toch al rijkelijk getalenteerde ploeg. DeMarcus Cousins verhuist als vrije speler (free agent) van New Orleans Pelicans naar Oakland, de thuisbasis van de Warriors.

De 27-jarige center zou volgens berichten ook in de belangstelling hebben gestaan van LA Lakers, de nieuwe ploeg van LeBron James.

Cousins scheurde in januari de achillespees in z’n linkervoet en is nogal altijd bezig met revalideren, maar voor zijn blessure was hij dit seizoen goed voor gemiddeld 25 punten, 12 rebounds en 5 assists per wedstrijd.

Sterrenploeg
Met Stephen Curry, Kevin Durant, Draymond Green en Klay Thompson waren de Warriors al verzekerd van een ongekend sterrenensemble. Met nu ook Cousins erbij kan coach Steve Kerr een basisploeg het veld insturen met louter All Stars, de jaarlijks verkozen beste spelers van de NBA.

De Warriors, die de afgelopen vier jaar al drie keer de titel veroverden, zijn daarom nu alweer de grote favoriet voor het kampioenschap in het komende seizoen.

NOS

VANDAAG