Courtois: Frankrijk speelde antivoetbal

Courtois: verliezen niet van een ploeg die beter is
Print Friendly, PDF & Email

“Dit is heel frustrerend. We hebben verloren van een ploeg die antivoetbal speelt,” treurde doelman Thibaut Courtois, nadat hij met België in de halve finales van het WK met 1-0 had verloren van Frankrijk.

“Hun spits speelde op 30 meter van de goal, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik had liever verloren van Brazilië, dat wilde tenminste voetballen,” baalde de keeper van Chelsea.

Detail
“We stappen met opgeheven hoofd van het veld,” zei bondscoach Roberto Martínez. “Het duel is door een detail beslist. Het verschil werd jammer genoeg gemaakt uit een standaardsituatie. Maar we hebben tot de laatste snik gevochten en gaan proberen het WK mooi af te sluiten,” doelde hij op de troostfinale. “Mijn spelers verdienen het niet om met een negatief gevoel naar huis te gaan.”

Aanvoerder Eden Hazard vertelde voor de camera’s van Sporza dat de ontgoocheling groot was. “Persoonlijk verlies ik nog liever met 5-0 en na een slechte wedstrijd dan op deze manier. Wij waren beter dan Frankrijk, al zijn zij achterin natuurlijk heel sterk.”

Hazard vertelde ook trots terug te kunnen kijken. “We hebben aan de hele wereld laten zien dat we mooi voetbal kunnen brengen. Er valt ons niks te verwijten. We moeten vooruit kijken. Over 2 jaar is er een EK.”

‘Petje af’
Trots overheerste ook bij de winnende coach Didier Deschamps die zijn team complimenten gaf. “Ik ben heel erg blij voor mijn spelers. Ze zijn jong, hebben karakter, mentaliteit en kwaliteit. Ik neem mijn petje af voor mijn ploeg en mijn staf. We zijn al 49 dagen samen. Dit succes is de verdienste van iedereen. Ik ben een trotse bondscoach.”

NOS

VANDAAG