Imaan Kalidjo behaalt zilver met schaken op laatste Consude-dag

Imaan Kalidjo heeft met schaken zilver behaald voor Suriname tijdens Consude Games in Peru. Foto: Sport- en Jeugdzaken

Imaan Kalidjo heeft met schaken zilver behaald voor Suriname. Op de laatste Consude-dag, gisteren, had hij het moeten opnemen tegen een aantal landen voor een individuele medaille. Zijn tegenstanders waren Brazilië, Peru, Colombia, Chili, Paraguay, Bolivia, Uruguay en Bonaire. De afsluitingsceremonie heeft eveneens plaatsgevonden op deze dag. Dit meldt Sport- en Jeugdzaken via het NII.

Tijdens de ceremonie werd de fakkel overhandigd aan Paraguay die in 2019 de organisator is van de Consude Games. De deelnemende landen hebben ook meegedaan aan een parade.

De Consude Games duurde van 1 tot en met 7 december in Arequipa, Peru. Hieraan hebben ongeveer negentig sporters van Suriname geparticipeerd. De taken van sport waar zij onder verdeeld waren, zijn: schaken, atletiek, basketbal, tafeltennis, zaalvoetbal, volleybal, zwemmen en judo.

De delegatie keert morgen terug naar Suriname. Tijdens deze games zijn twee medailles behaald voor Suriname, namelijk: een zilveren medaille die Imaan Kalidjo voor schaken binnen heeft gehaald en een bronzen medaille voor judo door Ezra Bouwer.

VANDAAG