Real boekt belangrijke zege in teleurstellende topper tegen Sevilla

Casemiro heeft de ban gebroken voor Real Madrid tegen Sevilla. Foto: Pro Shots

Real Madrid heeft in eigen stadion een belangrijke zege geboekt in de strijd om de bovenste plaatsen van La Liga. In de teleurstellende topper tussen de nummers drie en vier van Spanje was Real met 2-0 te sterk voor Sevilla.

Sevilla kwam naar Bernabéu in de wetenschap dat het de laatste elf keer had verloren. Die statistiek had wellicht een verlammende werking, want de nummer drie van La Liga liet vrijwel niets zien.

Real overtuigde ook niet in de stromende regen, maar had wel het meeste balbezit en zeker in de tweede helft de meeste kansen.

Tulband
De bedrijvige Luka Modric – die een groot deel van het duel met tulband afwerkte nadat hij in een kopduel onbedoeld op zijn wenkbrauw was geraakt door Franco Vázquez – was na ruim een uur dicht bij een treffer.

Zijn inzet ging via doelman Tómas Vaclík tegen de paal.

Even later raakte Dani Ceballos op prachtige wijze de lat en ook Vinicius en Casemiro hadden pech in de afwerking.

Kanonskogel Casemiro
Net toen het publiek zich begon te verzoenen met nieuw puntenverlies, haalde Casemiro van grote afstand prachtig uit. Doelman Vaclík raakte de bal nog wel met zijn vingertoppen, maar kon niet voorkomen dat de kanonskogel van de Braziliaan in de kruising vloog.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, want het zwak acterende Sevilla was niet bij machte nog een slotoffensief op touw te zetten. Ook het inbrengen van Quincy Promes en Munir El Haddadi – die deze week overkwam van FC Barcelona – veranderde daar niets aan.

Diep in blessuretijd mocht Luka Modric zelfs nog de tweede treffer laten aantekenen.

Derde plaats
Door de overwinning wipt Real Madrid over Sevilla heen in de stand naar de derde plaats. De achterstand op koploper Barcelona, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, bedraagt echter nog altijd negen punten.

NOS

VANDAAG