Barcelona en Real Madrid in evenwicht in bekerduel

Vreugde bij Malcolm na zijn treffer tegen Real Madrid. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Barcelona en Real Madrid hebben elkaar in de eerste halve finale van de Spaanse beker geen duimbreed toegegeven. Het bleef 1-1 in Camp Nou. Over drie weken wordt in Bernabéu duidelijk wie zich plaatst voor de eindstrijd.

Barcelona kreeg al voor de aftrap een mentale tik: Lionel Messi bleek niet fit genoeg om te beginnen. Hij raakte zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Valencia geblesseerd aan zijn bovenbeen.

Real, dat volgende week in de Champions League op bezoek gaat bij Ajax, kwam het best uit de startblokken. Eerst nam Toni Kroos het Barcelona-doel onder vuur en al in de zesde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong.

Karim Benzema nam prachtig aan en stelde Lucas Vázquez in staat om de score te openen. Binnen het kwartier had het ook zomaar 0-2 kunnen zijn als Vinícius de bal breed had gelegd in plaats van zelf te schieten.

Hoewel Real Madrid in de eerste helft beter voetbalde, was Barcelona het dichtst bij een goal. Ivan Rakitic raakte de lat met een kopbal na een scherp aangesneden vrije trap en Luis Suárez zag een schot gekeerd door Keylor Navas, de Real-keeper die in de beker de voorkeur krijgt boven Thibaut Courtois.

Malcolm trefzeker
Terwijl het publiek in Camp Nou om de komst van Messi riep, maakte uitgerekend zijn vervanger Malcom de gelijkmaker. Eerst keerde Real-verdediger Sergio Ramos met hulp van de paal een inzet op de lijn, maar in de rebound was Malcom trefzeker.

Een paar minuten na de gelijkmaker kregen de Barça-fans hun zin: Messi maakte na ruim een uur spelen zijn entree. Met de Argentijn kwam er wel meer vuur in het spel van de Catalanen, maar de beste kans was voor Real. Invaller Gareth Bale nam slecht aan en verprutste zo de mogelijkheid op de 1-2.

NOS

VANDAAG