OS Sophia’s Lust en Mulo Kwatta kampioenen China Ambassador School Cup

Pupillen van de verschillende scholen tijdens de China Ambassador School Cup. Foto: Sport- en Jeugdzaken

De scholen OS Sophia’s Lust en Mulo Kwatta zijn de kampioenen van de China Ambassador School Cup. Op zondag 17 februari werd het toernooi middels een afsluitingsceremonie afgerond in het Youth Community Center Sophia’s Lust. Het thema was “Respect for yourself and respect for others”. Aan de school cup hebben acht scholen meegedaan, namelijk: vier glo-scholen en vier voj-scholen. Dit was een initiatief van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de ambassade van China.

Het doel van het toernooi was om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talentidentificatie gevolgd door talentontwikkeling. Het toernooi is gedurende twee weekenden afgewerkt, waarbij de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal, slagbal en creatieve expressie aan de orde kwamen.

De ambassadeur van China, Liu Quan, gaf aan dat sporten vriendschap en communicatie kan bevorderen en is daarom voorstander van dit initiatief. Hij gaf ook aan dat hij het enthousiasme bij de leerlingen heeft gemerkt en is daar tevreden mee. De ambassadeur hoopt dat dit toernooi de eenheid onder elkaar heeft bevorderd en het sporten is gestimuleerd.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken benadrukte dat degenen die geen overwinning hebben geboekt niet teleurgesteld mogen zijn, maar de prestaties moeten verbeteren. Zij is ervan overtuigd dat sporten het vertrouwen, de kracht en prestaties op school verbetert. Volgens de sportminister leert het sporten ons hoe wij in harmonie met elkaar kunnen werken en leven, dat onder andere terug te zien is in de samenwerking tussen Suriname en China.

De bewindsvrouwe heeft alle actoren die een bijdrage hebben geleverd aan het toernooi bedankt en gaf aan dat het ministerie zich zal blijven inzetten om schoolsport naar een hoger niveau te tillen.

VANDAAG