Suriname neemt deel aan Odesur Beach Games in Argentinië

De vierde editie van de Odesur (Organización Deportiva Suramericana) Beach Games wordt van 14 tot en met 24 maart in Rosario, Argentinië gehouden. De Surinaamse delegatie staat onder leiding van de voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), Ramon Tjon-A-Fat. Met de delegatie reist ook mee Dennis Mac Donald, secretaris-generaal van het SOC.

Tjon-A-Fat en Mac Donald zullen op woensdag 13 maart ook aanwezig zijn op de Odesur General Assembly Rosario. Tijdens dit congres worden de belangrijkste beleidsbesluiten genomen voor het komende jaar.

De Beach Games bestaan uit een dertiental sportonderdelen die gerelateerd zijn aan het strandleven. Zo ook de twee sporten waar Suriname aan deelneemt, te weten Dames Beach Volleyball en 5 km Open Water Zwemmen.

De Surinaamse sportdelegatie vertrekt op 11 maart en keert op 21 maart terug.

In de Dames Beach Volleyball selectie zijn opgenomen: Sandrina Hunsel en Cheryl Brunings. De coach tevens chef d’Equipe is: Dion Brunings. De 5 km Open Water zwemploeg bestaat uit: Anjali Rahan en Hendrik Powdar. De zwemmers staan onder leiding van coach Miquel Lautoe.

De kosten voor deelname van Suriname aan dit evenement worden gedragen door Odesur. Tijdens de Evaluatie commissievergadering van de Beach Games werd een inspanning geleverd door SOC-voorzitter Tjon-A-Fat. Het zag er namelijk lange tijd naar uit dat Suriname vanwege het kostenaspect niet zou kunnen deelnemen.

In 2019 gaat alle aandacht uit naar de Pan Am Games die in juli en augustus 2019 worden gehouden. Voor het SOC is dit het grootste aandachtspunt in 2019.

VANDAAG