UEFA onderzoekt wangedrag Ronaldo tegen Atlético

Juventus-ster Cristiano Ronaldo maakt een obsceen gebaar tijdens het duel met Atlético Madrid. Foto: ProShots

Cristiano Ronaldo moet zich bij de Europese voetbalbond UEFA verantwoorden voor de obscene gebaren die hij vorige week maakte tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Atlético Madrid (3-0).

Ronaldo, die drie keer scoorde in dat duel, vierde zijn derde treffer met de handen voor zijn kruis. Daarmee maakte hij eenzelfde gebaar van Atlético-trainer Diego Simeone maakte tijdens de eerste wedstrijd tussen beide ploegen van drie weken eerder.

Simeone deed dit naar eigen zeggen, omdat zijn team ‘cojones’, oftewel ballen, had getoond. De gebaren van Ronaldo waren een wraakactie. “Hij deed dat, omdat hij in Madrid was beledigd door de fans van Atlético,” zei Juventus-directeur Pavel Nedved vrijdag.

Schorsing voor Ajax-uit?
Als Ronaldo een schorsing krijgt opgelegd, ontbreekt hij bij het bezoek van Juventus aan Ajax van 10 april. Simeone kwam echter weg met een boete van twintigduizend euro.

In Turijn maken ze zich vooralsnog dan ook geen zorgen. Pavel Nedved zei vrijdag bij de loting al dat de provocatie de Portugees niet te zwaar moet worden aangerekend. “Zoiets gebeurt op het veld,” zei de voormalige Tsjechisch international, die tegenwoordig voor Juventus werkt.

De zaak wordt donderdag in Nyon behandeld.

NOS

VANDAAG