SOC op weg naar gedragscode in sport

Foto: SOC

Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) ontplooit sinds enkele maanden activiteiten in het kader van safeguarding athletes. Na een algemene workshop voor sportbonden in februari en een speciale activiteit voor atleten in maart, volgde er een workshop voor de trainers en coaches donderdag in het Olympic House. De coördinatie lag in handen van het SOC-commissariaat Gender en Sport onder leiding van Kirtie Algoe, meldt het SOC.

Het ontwikkelen van een gedragscode in de sport stond centraal bij deze workshop. Dit onderwerp vloeide voort uit de workshops voor de atleten in februari. Een van hun adviezen in het kader van safeguarding was het ontwikkelen van huisregels/gedragsregels in de sport.

Ruim 60 personen participeerden aan de workshop van 4 april. Onder de trainers en coaches waren er ook leden van sportbondbesturen. De aanwezige takken van sport waren: atletiek, karate, judo, taekwondo, boksen, tafeltennis, zwemmen, basketbal, volleybal en badminton. Dit is een record in de participatie aan de activiteiten van het SOC-commissariaat Gender en Sport.

Tien van de zeventien sportbonden waren vertegenwoordigd. Tijdens de workshop zijn de ideeën over de gedragsregels in de sport verkend en verzameld. Er zullen vervolgactiviteiten komen om deze ideeën om te zetten tot een krachtig en gedragen gedragscode in de sport.

VANDAAG