FIFA houdt infrastructuurworkshop in Suriname

Tijdens de infrastructuurworkshop die FIFA organiseerde. Foto: Sport- en Jeugdzaken

Fédération Internationale the Football Association (FIFA) organiseerde een infrastructuurworkshop in Suriname. Hieraan participeerden 23 lidlanden van de CONCACAF. Deze workshop vond op 10 en 11 april plaats, in de Royal Ballroom van Torarica. Het doel van de workshop is om informatie te delen met betrekking tot de wijze waarop sportfaciliteiten, zoals: gebouwen, stadia en velden duurzaam kunnen worden onderhouden.

Tijdens de openingsceremonie heeft de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, namens de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, de delegaties toegesproken. John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), stelt het op prijs dat er voor Suriname is gekozen als gastland voor de workshop. “Hiermee wordt ervaring opgedaan op verschillende gebieden,” zei hij. Ook wordt hierdoor gewerkt aan de versterking van de relatie tussen Suriname, de FIFA en overige lidlanden. Hij hoopt met deze workshop dat er wordt gewerkt aan het ontwikkelen en professionaliseren van verschillende aspecten binnen het sportgebeuren.

Minister Edgar Dikan gaf tijdens zijn openingstoespraak aan dat de workshop een belangrijk karakter heeft, omdat zonder een goede infrastructuur de ontwikkeling van de voetbalsport onmogelijk is. Hij hoopt dat er voldoende informatie wordt uitgewisseld, waardoor ook enkele uitdagingen kunnen worden aangepakt. De minister benadrukte ook dat hij voorstander is van het programma van de FIFA, waarbij vrouwen worden gestimuleerd om te sporten en er overigens fondsen daarvoor beschikbaar zijn gesteld. Tot slot feliciteerde hij Suriname en de FIFA voor het maken van de workshop tot een feit.

VANDAAG