Surinaamse thaiboksbond spant kortgeding aan tegen dc Nerkust

Districtscommissaris Mike Nerkust. Foto: NII

De Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) heeft een kortgeding aangespannen tegen districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo-Zuidwest en Simson Gym. De bond is van oordeel dat de dc zich niet aan zijn eigen woord heeft gehouden en toch een vergunning heeft verstrekt aan Angelo Simson die op 28 april een thaiboksevenement organiseert.

Nerkust heeft eerder duidelijk gemaakt aan zowel Simson Gym als de Suthaibo geen vergunning te zullen verstrekken zolang beide partijen geen overeenstemming hebben bereikt. De dc bevestigt tegenover Suriname Herald dat er een kortgeding is aangespannen tegen hem en Simson Gym. Meer wil hij niet zeggen over de zaak, omdat de kortgedingrechter vandaag om 12.00 uur een uitspraak zal doen over de zaak.

Het Burger Informatie Centrum (BIC) Paramaribo-Noord heeft een bericht op zijn Facebookpagina gepost waarin wordt aangegeven dat de dc per heden de bekendmaking met betrekking tot het besluit voor het houden van thaiboksevenementen, de dato 14 april 2019, heeft ingetrokken.

Tot zover hebben de Suthaibo en Simon Gym geen overeenstemming bereikt met elkaar. De Suthaibo is van oordeel dat eenieder die een thai-kickboks- of MMA-evenement zou willen organiseren, het onder auspiciën van de Suthaibo zou moeten doen. Dit, omdat die de officiële instantie en gesprekspartner is van het thaiboksgebeuren in Suriname.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG