Verkrachtingszaak tegen Ronaldo verhuist naar federale rechtbank

Cristiano Ronaldo

De verkrachtingszaak rond Cristiano Ronaldo verhuist van de rechtbank van Nevada naar een federale rechtbank in de Verenigde Staten. Volgens de advocaten van Kathryn Mayorga, de vrouw die Ronaldo ervan beschuldigt haar in 2009 te hebben verkracht, is dat gebeurd om een dagvaarding eenvoudiger te maken.

Verschillende media meldden eerder op woensdag dat Mayorga de zaak “stilletjes” had laten vallen, maar daar is dus geen sprake van.

“De aanklacht blijft van kracht”, zegt Larissa Drohobyczer, een van Mayorga’s advocaten, tegen ESPN. “We hebben exact dezelfde claims ingediend bij een federale rechtbank, vanwege de regels omtrent aanklachten tegen buitenlanders. De aanklacht is identiek.”

Ronaldo heeft verkrachting altijd ontkend
Gestifute, het managementbureau van de Portugese topspits, zou naar verluidt nog niet van de aanpassing op de hoogte zijn gebracht.

De zaak kwam eind september vorig jaar aan het licht, nadat Mayorga in het Duitse blad Der Spiegel het stilzwijgen had doorbroken. De Amerikaanse had eerder naar verluidt 327.000 euro zwijggeld ontvangen.

Ronaldo heeft de verkrachting altijd ontkend. Volgens de spits van Juventus gebeurde alles met wederzijdse instemming.

Eerder deze week werd ook de Braziliaanse vedette Neymar aangeklaagd wegens verkrachting. Ook hij heeft de aanklacht stellig ontkend.

NU.nl

VANDAAG