Maradona stopt als trainer in Mexico vanwege gezondheidsklachten

Maradona geeft eerste training in Mexico. Foto: Pro Shots

Er is weer een nieuw hoofdstuk in de loopbaan van Diego Maradona als voetbaltrainer. De Argentijn stopt per direct als coach van Dorados de Sinaloa, dat uitkomt op het tweede niveau van Mexico.

Gezondheidsklachten zijn de reden van zijn vertrek bij Dorados. De voormalig sterspeler miste eerder dit seizoen al meerdere wedstrijden van zijn ploeg. Bijvoorbeeld begin dit jaar, toen Maradona kampte met een maagbloeding. Op aanraden van zijn dokter stopt Maradona nu definitief als trainer van de Mexicaanse ploeg.

Knieprotheses
Volgens de advocaat van de trainer moet Maradona twee operaties ondergaan, eentje aan zijn schouder en eentje aan zijn knie. In oktober vorig jaar zei de ostheopaat van de voetbalicoon dat hij knieprotheses nodig zou hebben.

Maradona tijdens zijn eerste training bij Dorados. Foto: Pro Shots

In september vorig jaar tekende de Argentijn bij de Dorados. Vorige maand liep Maradona met zijn elftal promotie mis naar de hoogste voetbalklasse in Mexico.

Terugkeer
Na zijn carrière als voetballer, die in 1997 ten einde kwam, werd Maradona trainer in zijn geboorteland. Van 2008 tot 2010 coachte hij het Argentijnse nationale elftal. Vervolgens verkaste hij naar de Verenigde Arabische Emiraten. In 2018 tekende Maradona voor drie jaar als voorzitter bij het Wit-Russische Dinamo Brest. Een paar maanden later ging hij een verbindtenis met Dorados de Sinaloa aan.

Of Maradona na zijn operaties terugkeert als trainer is onduidelijk.

NOS

VANDAAG