Paris Saint-Germain neemt afscheid van technisch directeur Henrique

Antero Henrique

Paris Saint-Germain gaat niet langer door met technisch directeur Antero Henrique. De Franse kampioen is met de 51-jarige Portugees tot overeenstemming gekomen om de samenwerking te beëindigen.

“De club bedankt Antero Henrique voor zijn professionaliteit en inzet de afgelopen twee jaar en wenst hem succes in de toekomst,” meldt PSG vandaag op de website.

Henrique was sinds medio 2017 technisch directeur bij Paris Saint-Germain. Onder zijn leiding veroverde de club twee landstitels, de Franse beker, de Coupe de la Ligue en twee Franse supercups.

De afgelopen maanden kreeg Henrique flink wat kritiek te verduren. Zo werd hij verantwoordelijk gehouden voor het mislopen van de komst van Frenkie de Jong. ‘PSG’ wilde De Jong graag inlijven, maar de middenvelder koos uiteindelijk voor FC Barcelona.

Vertrek Henrique maakt weg vrij voor Leonardo
Het vertrek van Henrique maakt de weg vrij voor de komst van Leonardo. De 49-jarige Braziliaan werd de afgelopen periode al meerdere malen in verband gebracht met een terugkeer in Parijs.

Eind vorige maand stapte Leonardo als technisch directeur op bij AC Milan. Bij de Italiaanse club was de 55-voudig international sinds vorig jaar zomer actief.

Leonardo was van 2011 tot en met 2013 ook al technisch directeur bij PSG. Hij besloot zijn functie destijds neer te leggen, nadat hij voor een jaar werd geschorst vanwege het duwen van een scheidsrechter.

NU.nl

VANDAAG