Topzwemmer Tjon-A-Joe twee keer goud gewonnen op Barbados

Renzo Tjon-A-Joe

President Desi Bouterse feliciteert namens de regering en het volk de topzwemmer Renzo Tjon-A-Joe met zijn recent behaalde topprestaties. Hij heeft twee keer goud gewonnen op Barbados tijdens de 32ste Centraal-Amerikaanse en Caribische zwemkampioenschappen. Dit meldt Sport- en Jeugdzaken via het NII.

Ook vestigde Tjon-A-Joe een nieuw record en verbrak daarmee het tien jaar oude record van Hanser García Hernández uit Cuba.

Tjon-A-Joe won de medailles op de onderdelen 100 meter vrije slag en de 50 meter vrije slag. De 100 meter zwom de zwemmer in een tijd van 50.35 seconden. Op de 50 meter vrije slag zwom Renzo een tijd van 22.70 seconden, waarmee hij het record dat stond op 22.75 seconden van de Cubaan verbrak.

De topzwemmer zal zich nu meteen focussen op de aankomende wereldkampioenschappen in Gwangju, Zuid-Korea, die plaatsvinden van 12 tot en met 28 juli en de Pan-Amerikaanse kampioenschappen die op 30 juli van start gaan.

VANDAAG