Renzo Tjon A Joe teleurgesteld over situatie Surinaamse atleten

Renzo Tjon A Joe

De trainingssessies van Renzo Tjon A Joe vinden nog altijd voortgang en de zwemmer op de 50 en 100 meter vrije slag is zeer gebrand en gefocust op het moment dat hij in actie komt. De zwematleet die uit Zuid-Korea richting de Panam Games in Peru trok, laat echter weten geen vrede te hebben met de situatie waaronder Team Suriname zich in Peru bevindt.

Tjon A Joe vindt het onder andere niet kunnen dat elk ander land een medische staf heeft meegenomen en dat noch hij noch de andere Surinaamse atleten over deze ‘luxe’ kunnen beschikken. Hij hoopte dat op zijn minst een arts en een fysiotherapeut zouden afreizen. Om zich twee keer te laten masseren, moest Tjon A Joe een beroep doen op de medische sportstaf van Jamaica.

Verder zegt hij dat als het thuisfront, in dezen vooral het Surinaams Olympisch Comité (SOC), topprestaties of op zijn minst goede prestaties verwacht, zaken veel professioneler aangepakt moeten worden.

Chef de Mission Desiré Eendragt om een reactie gevraagd, zegt het jammer te vinden dat de informatie die Tjon A Joe verschaft heeft op de teach-in voor vertrek uit Paramaribo, de zwemmer niet heeft bereikt. Op die dag had hij aangegeven dat afspraken gemaakt zijn dat gebruik kon worden gemaakt van de faciliteiten en infrastructuur van de medische sportsectie van de lokale organisatie, die uitgebreid worden aangeboden.

VANDAAG