Tjon En Fa maakt goede start met wielrennen

Jaïr Tjon En Fa kwam als 2e over de streep in zijn serie

Jaïr Tjon En Fa heeft zich vanmorgen weten te plaatsen voor de finale van de Keirin. In deze wedstrijdvorm van baanwielrennen waar Tjon En Fa niet in gespecialiseerd is, kwam de Surinamer als 2e over de streep in zijn serie. Op de 1ste plek eindigde Kevin Santiago Quintero uit Colombia. Voor Quintero is de Keirin wel een specialiteit.

Tjon En Fa geeft in gesprek met de Surinaamse sportpers aan dat hij ondanks de plaatsing voor de finale nog steeds niet lekker in zijn vel zit. Hij is wel blij met het resultaat en hij doet de belofte er alles aan te zullen doen om een medaille in de wacht te slepen. Op de vraag om een beetje specifieker te zijn over het ‘zichzelf niet zijn’ geeft hij aan dat hij wat gebrek aan explosiviteit mist. De trainingen verlopen goed, maar juist op de dag van de wedstrijd steekt dit de kop op.

Tjon En Fa is na de wedstrijd richting het atletendorp vertrokken om de nodige rust te pakken voor de finale die omstreeks 20.58 uur Surinaamse tijd (18.58 uur lokale tijd) van start gaat.

De volgende deelnemers hebben zich voor de finale geplaatst: Kevin Quintero van Colombia, Jaïr Tjon En Fa van Suriname, Kwesi Browne van Trinidad en Tobago, Gadiel Canelon Vera van Venezuela, Edgar Osuna Verdugo van Mexico en Brandon Pineda Estrada van Guatemala.

De overige deelnemers doen mee aan de consolidatierace.

VANDAAG