Wijnaldum schlemiel in penaltyserie, City wint zesde Community Shield

City viert het doelpunt van Sterling tegen Liverpool. Foto: AFP

Manchester City heeft zijn eerste prijs van het seizoen binnen. Na 90 minuten voetbal stond het in de wedstrijd om het Community Shield tegen Liverpool 1-1, waarna City de strafschoppen het beste nam (5-4).

De wedstrijd om het Community Shield wordt traditioneel aan het begin van het seizoen tussen de winnaar van de Premier League en de FA Cup gespeeld. Omdat City vorig jaar beide competities won, stond de nummer 2 van de Premier League op Wembley tegenover het elftal van Josep Guardiola.

Veel kansen
77.000 toeschouwers zagen in Londen een attractief begin van de wedstrijd, met kansen voor beide teams. City nam vervolgens het initiatief en Raheem Sterling tekende voor de eerste treffer.

Liverpool werd daarna sterker en had het betere van het spel in de tweede helft. Een poging van Virgil van Dijk kwam, volgens de doellijntechnologie, net niet over de doellijn. Datzelfde gold voor een rebound van Mohamed Salah, die ook tweemaal de paal raakte en geen van zijn vele kansen tegen City verzilverde.

Strafschoppen
Tien minuten voor tijd scoorde Joël Matip wel, nadat Van Dijk hem goed bediende. Na de reguliere speeltijd volgde geen verlenging, maar moesten strafschoppen meteen de beslissing brengen. Claudio Bravo keerde de tweede strafschop van Liverpool, die genomen werd door Georginio Wijnaldum. City wist wel alle strafschoppen te benutten.

Vorig jaar won Manchester City ook al het Community Shield, toen werd Chelsea met 2-0 verslagen. In totaal staat het Community Shield nu zes keer in de prijzenkast van City.

NOS

VANDAAG