Panam Games: Tjon En Fa vijfde in finale Keirin

Jaïr Tjon En Fa in actie op Panam Games in Lima

Jaïr Tjon En Fa heeft de finale van de Keirin gereden en is op de vijfde plaats geëindigd. De 25-jarige baanwielrenner die het op de 200 meter sprint afgelopen vrijdag liet afweten, zag de Colombiaan Kevin Santiago Quintero Chavarro de gouden plak behalen.

Het resultaat van de finale
1. Colombiaan Kevin Santiago Quintero Chavarro (Colombia) – 10.521 seconden
2. Hersony Gadiel Canelon Vera (Venezuela)
3. Leandro Hernan Bottasso (Argentinië)
4. Brandon Pineda Estrada (Guatemala)
5. Jaïr Tjon En Fa (Suriname)
6. Kwesi Browne (Trinidad en Tobago) – gediskwalificeerd

In gesprek met journalisten geeft Tjon En Fa aan dat hij zich wat beter voelde, maar dat het helaas toch niet gelukt is de race te winnen of tenminste een medaille in de wacht te slepen.

Ook geeft hij desgevraagd aan dat hij niet voorbij de Trinidadiaan Browne kon, omdat hij vastzat. Browne werd later gediskwalificeerd vanwege mogelijk hinderen. Achteraf bekeken denkt Tjon En Fa dat als hij eerder de aanval had ingezet, hij dit probleem vermoedelijk had voorkomen.

Voor Tjon En Fa zitten de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima erop. De focus ligt nu op de Pan-Amerikaanse wielrenkampioenschappen die over een maand van start zullen gaan. Resumerend heeft ons land op het onderdeel baanwielrennen ook geen medaille in de wacht weten te slepen.

Tjon En Fa gaat terug naar Europa, waar hij via Nederland terugkeert naar Zwitserland. Op 4 september meldt hij zich aan in Bolivia voor de deelname aan de Pan-Amerikaanse wielrenkampioenschappen.

Intussen zijn zwemster Evita Leter en haar coach Yash Daryanani in de vroege ochtend van zondag in het Panamdorp aangekomen. Evita zwemt op dinsdag haar enig nummer op de Panam Games, namelijk de 100 meter schoolslag. Renzo Tjon A Joe is dan twee dagen daarna aan de beurt. Hij begint dan eerst met de 100 meter vrije slag. Een dag daarna heeft hij dan de 50 meter vrije slag. Dit zullen dan de laatste sporters van Suriname zijn die in actie komen.

VANDAAG