Panam Games: Evita Leter mikt eerst op betere tijd

Evita Leter

De finale van de 100 meter schoolslag bereiken is niet de meest simpele klus voor Evita Leter op de Panam Games in Lima. In ieder geval is de 24-jarige zwematlete er helemaal klaar voor na de laatste training van maandagochtend. Na zich in het begin even moe te hebben gevoeld, voelt ze zich na de trainingen weer lekker fit om haar doel te bereiken, geeft Leter aan in gesprek met de VSJS.

Met coach Yash Daryanani heeft ze inmiddels besproken hoe ze de eerste 50 meter van haar wedstrijd moet aanpakken, alvorens het doorbijten tot het eind volgt.

Ten aanzien van de voorbereiding in Lima zelf, zegt Leter dat de eerste training grotendeels inhield het losmaken van de spieren en het lichaam en daarna op onderdelen is gewerkt zoals de aanscherping van de snelheid. Vervolgens moet het dan allemaal samenkomen, zijn de woorden waarmee zij het gedeelte over de training afsluit.

Wie allemaal haar tegenstanders zijn, weet de zwemster niet. Op de vraag wat ze zelf denkt over de nog neer te zetten prestaties, hoopt zij in de eerste plaats op een beter persoonlijk record en dat de rest is meegenomen. Naar de Olympische Spelen 2020 hoopt Leter de vereiste tijd voor deelname aan deze Spelen geleidelijk aan neer te zetten.

Coach Daryanani zegt op dit moment moeilijk antwoord te kunnen geven op de vraag hoe Evita ervoor staat, omdat hij de sterkte van het veld niet kent. Hij kan ook geen inschatting maken aan de hand van haar scherpst gezwommen tijd en vervolgt te zeggen dat Leter gezien het gehalte van de Panam Spelen keihard zal moeten werken als ze de finale wil halen.

Leter zwemt dinsdagochtend om 11.00 uur lokale tijd (13.00 uur Surinaamse tijd) in de serie. Mocht ze de finale bereiken, dan komt ze vanavond nog in actie omstreeks 20.30 uur lokale tijd (22.30 uur Surinaamse tijd).

VANDAAG