Geen finaleplaats voor Tjon A Joe op 100 meter vrije slag

Renzo Tjon A Joe

Renzo Tjon A Joe, de laatste hoop voor Suriname op een medaille tijdens de Panam Games in Lima, is op de tweede plaats geëindigd in de swim-off race. De Mexicaan Long Gutierrez plaatste zich als laatste finalist met een tijd van 49.69 seconden, 0.04 seconden sneller dan in de series.

De swim-off was nodig om te bepalen wie van drie zwemmers met dezelfde tijd in de series recht had op een finaleplaats op de 100 meter vrije slag. In de tweede serie waarin de Surinamer zwom eindigde hij met een tijd van 49.73 seconden op de derde plaats.

Daar ook Alejandro Buscaglia en Gutierrez in hun serie met dezelfde tijd zijn geëindigd, moesten deze drie het dus opnemen tegen elkaar op het eind van het eerste zwemgedeelte van de dag. Tjon A Joe zwom jammer genoeg een tijd van 50.15 seconden (0.42 seconden erboven), terwijl de Argentijn Alejandro Buscaglia als derde aantikte met 50.19 seconden.

Tjon A Joe gaf, op de vraag waar het allemaal misging, aan dat hij dit jaar meer downs dan ups heeft gekend voor wat de 100 meter betreft. Hij zegt verder dat hij in de eerste 50 meter altijd sterk is, maar om het tweede deel van de race ook goed te volbrengen en de overwinning te pakken, nog een grote uitdaging is. Ook is hij teleurgesteld om het feit dat hij heel hard heeft gewerkt dit jaar en dat juist gedurende de Panam Spelen hij niet zijn scherpste tijd kon zwemmen.

Hoewel Tjon A Joe de B-finale op dit nummer heeft gehaald, heeft hij besloten deze aan hem voorbij te laten gaan. Hij wil dan de hele focus leggen op de 50 meter vrije slag, het nummer waarop hij het sterkst presteert. Uit hoofde hiervan denkt de zwemmer ook dat het beste is de volledige rust te pakken. Hij zal hiervoor morgen aan de start verschijnen in de derde serie om 11.14 uur in baan 5. Tjon A Joe is op dit nummer ingeschreven met een tijd van 22.18 seconden.

VANDAAG