Renzo Tjon A Joe zwemt naar finaleplek op Panam Games

Renzo Tjon A Joe

Renzo Tjon A Joe eindigde vandaag op de Panam Games in Lima als tweede met een tijd van 22.24 seconden in de derde serie van de 50 meter vrije slag. Hiermee eindigt hij achter de Braziliaan Pedro Henrique Silva Spajari die de afstand aflegde in een tijd van 22.17 seconden. Tjon A Joe heeft zich met de gezwommen tijd geplaatst voor de A-finale en blijft nog altijd kans maken op een medaille.

Alberto Mestre Vivas van Venezuela eindigde als derde met een tijd van 22.52 seconden. Deze finale wordt vanavond gezwommen om 22.29 uur lokale tijd (00.29 uur Surinaamse tijd).

Tjon A Joe geeft aan vrij tevreden te zijn met de prestatie in de prelim, omdat hij dicht tegen zijn personal record aanzat (22.18 seconden). Verder zegt hij dat nu alleen nog uitgevoerd moet worden wat voor hem is uiteengezet qua plan.

Naar de finale van vanavond toe hoeft hij niets meer te bespreken met zijn coach. Het gaat nog alleen maar om rust, concentratie en tenslotte het streven naar een medaille. “Daar ben ik voor naar Peru gekomen”, aldus Tjon A Joe.

Het zal absoluut geen gemakkelijke klus worden voor Tjon A Joe en zeker niet als het gaat om de gouden medaille. De Amerikaan Michael Chadwick is de enige zwemmer die beneden de 22 seconden heeft gezwommen (21.85 seconden). Uiteraard zijn er ook andere zwemmers in deze finale die een bedreiging zullen vormen voor Tjon A Joen zoals Nathan Adrian (VS) met 22.12 seconden, Giuseppe Brunos Frato (Brazilië) met 22.02 seconden en zijn landgenoot Pedro Henrique Silva Spajari.

VANDAAG