Suriname gastland tijdens 25ste Goodwill Swim Meet

De 25ste Goodwill Swim Meet is feestelijk geopend. Foto: Sport- en Jeugdzaken
Print Friendly, PDF & Email

De 25ste Goodwill Swim Meet is feestelijk geopend middels een openingsceremonie onder begeleiding van een brassband, waarbij een parade van de deelnemende landen, toespraken en een eedaflegging van zowel de zwemmers als de officials aan de orde kwamen. Het toernooi vindt van 16 tot en 18 augustus plaats in het 50 meter zwembad van Stichting Parima. Suriname treedt als gastland op voor dit toernooi.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft de delegaties verwelkomd, de Surinaamse Zwembond bedankt voor de inspanningen om als gastland op te treden en de zwemmers bemoedigd om zich in te zetten.

Het bestuur van de Surinaamse Zwembond, onder leiding van Michael Klein, is verantwoordelijk voor de organisatie. Totaal participeren negen landen namelijk Suriname, Trinidad and Tobago, Guyana, St. Lucia, Barbados, Bahamas, Jamaica, Curaçao en Frans- Guyana. Het doel van de Goodwill Swim Meet is om de banden op sportgebied binnen de Caribische regio te verstevigen. Het is ook de bedoeling dat middels dit toernooi de zwemtalenten in onze landen verder worden ontwikkeld.

De “swim meet” bestond 25 jaar geleden aan het begin uit slechts drie landen namelijk Suriname, Trinidad and Tobago en Guyana. Suriname participeert met veertig zwemmers en de hoofdcoach van de selectie is Vincent Babel, die ondersteund wordt door zes andere coaches.

Klein en de voorzitter van de voorbereidingscommissie, Theo Linscheer, vinden het beiden een eer voor Suriname om als gastland op te treden voor de 25ste editie van het toernooi. Zij hebben aangegeven dat de voorbereidingen vlot zijn verlopen en hopen op een sportieve competitie.

Minister Gopal is ingegaan op de geschiedenis van de Goodwill Swim Meet. Zij heeft ook de verschillende internationale successen van Anthony Nesty benadrukt en de zwemmers hiermee bemoedigd om zich ook op die manier te blijven inzetten. Verder hoopt de minister dat de banden tussen de deelnemende landen versterkt wordt en de zwemtalenten verder ontwikkeld worden middels dit toernooi. De Surinaamse zwemmers heeft zij extra bemoedigd om niet op te geven en ongeacht de resultaten, zij trots is op de inzet en motivatie.

VANDAAG