Recordaantal deelnemers aan triatlon door participatie Staatsolie

Meer dan 160 Staatsolie-medewerkers deden mee aan de Staatsolie-Parima Sprint & Olympic Distance Triatlon die gisteren werd gehouden. Staatsolie Maatschappij NV was daarmee niet alleen een van de hoofdsponsoren van het jaarlijks terugkerende event, maar ook het bedrijf met het grootste aantal deelnemers. Dit meldt de oliemaatschappij.

Om een gezonde levensstijl te stimuleren, werden Staatsolie-medewerkers maandenlang gestimuleerd om deel te nemen aan de triatlon: een triatlon ‘challenge’. Alle vier directieleden van het bedrijf participeerden; 20 procent van het managementteam en 15 procent van het totale bedrijf. Een historische mijlpaal voor het bedrijf.

Ook aan de triatlon deed een recordaantal van ruim 180 deelnemers mee. De triatlon had twee categorieën, namelijk sprint distance waarin de opzet voor de deelnemers was: 750 m zwemmen, 5 km hardlopen en 20 km fietsen. De Olympic distance bestond uit de afstanden: 1500 m zwemmen, 10 km hardlopen en 40 km fietsen. Voor recreanten was er een mogelijkheid de afstanden in estafette-verband af te ronden. De Staatsolie-medewerkers gaven massaal gehoor aan de oproep. Hierdoor was meer dan de helft (50 procent) van de groepen die in het bedrijvenestafette-klassement meedeed, medewerker van Staatsolie.

Van de dertien individuele deelnemers op Olympic distance (tien heren en drie dames), vielen twee medewerkers van Staatsolie in de top drie: bij de heren Rodney Griffith nummer 1 en bij de dames Raghni Sital op nummer 2. De Staatsolie-directeur, Rudolf Elias, die zelf ook de Olympic distance heeft afgelegd, is ontzettend trots op alle participanten, vrijwilligers en de organisatie van deze triatlon en hoopt hiermee een trend te hebben gezet tot behoud van een gezonde leefstijl, aldus Staatsolie.

VANDAAG