Ronaldo als zesde speler naar zevenhonderd doelpunten

Cristiano Ronaldo schreeuwt het uit na zijn 700e officiële treffer in zijn carrière. Foto: EPA

Cristiano Ronaldo ging met Portugal pijnlijk onderuit bij Oekraïne (2-1), maar voor de vedette persoonlijk was het wel een dag met een hoogtepunt. Ronaldo maakte het 700e officiële doelpunt in zijn carrière.

De 34-jarige ster van Juventus mocht twintig minuten voor tijd vanaf de stip aanleggen voor de aansluitingstreffer. Ronaldo scoorde, maar in de resterende speelminuten slaagde Portugal er niet in om de stand gelijk te trekken of nog te winnen. Daardoor gaat Oekraïne al wel naar het EK en moet Portugal ervoor zorgen dat het in de komende twee duels de voorsprong van een punt op Servië vasthoudt of uitbreidt.

Met zijn rake strafschop was Ronaldo de zesde speler in de geschiedenis van de voetbal die de grens van zevenhonderd doelpunten slechtte. Josef Bican (805), Pele (779), Romario (748), Ferenc Puskas (709), en Gerd Müller (701) gingen de Portugees voor. Vanzelfsprekend is CR7 de nog enige actieve speler van dit rijtje en heeft hij de vierde plaats binnen handbereik.

Ronaldo maakte liefst 450 doelpunten voor Real Madrid. Namens Manchester United kwam de Portugees tot 118 officiële treffers. In het shirt van het Portugese nationale elftal schoot en kopte Ronaldo 95 keer raak. Bij zijn eerste club Sporting Lissabon was hij vijf keer trefzeker en in het shirt van Juventus (waar hij in 2018 aanmeerde) maakte hij tot nu toe 32 doelpunten.

En Lionel Messi dan? De Argentijn (32) is in de buurt, maar nog niet zover als de Portugees. Messi staat op 672 doelpunten namens Barcelona en de nationale ploeg van Argentinië.

De Telegraaf

VANDAAG