Wijnaldum maakt statement tegen racisme na treffer

Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. Foto: Twitter
Print Friendly, PDF & Email

Georginio Wijnaldum scoorde al vroeg in het EK-kwalificatieduel tegen Estland en de gelegenheidsaanvoerder van Oranje liep samen met Frenkie de Jong meteen richting de camera om een statement te maken tegen racisme.

Beide middenvelders hielden hun onderarm dicht tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. De donkere arm van Wijnaldum, naast de blanke van De Jong. Zo wilden ze laten zien dat ze één zijn bij Oranje. Al hun ploeggenoten, inclusief de wisselspelers, verzamelden zich rond Wijnaldum en De Jong.

Het onderwerp racisme werd in Nederland flink aangewakkerd na het incident met Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

„Genoeg is genoeg,” was het bericht van Oranje, terwijl de spelers gezamenlijk in een cirkel poseerden. Op deze manier probeerde het Nederlands elftal een einde te maken aan het racisme.

Na het zoveelste racisme-incident in Italië, laatst rondom Mario Balotelli, en in Oekraïne – waar Taison van Shakhtar Donetsk eraan moest geloven, gebeurde het ook op de Nederlandse velden. Tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior werd Mendes Moreira geraakt door racisme.

De Telegraaf

VANDAAG