Atlético Madrid naar finale supercup na spektakelstuk tegen FC Barcelona

Print Friendly, PDF & Email

Atlético Madrid heeft zich donderdag verrassend geplaatst voor de finale van de Spaanse supercup in Saoedi-Arabië. De Madrilenen wonnen in de halve finales na een spektakelstuk met 3-2 van FC Barcelona.

Atlético leek aanvankelijk aan het kortste eind te trekken, maar in de laatste tien minuten werd een 1-2-achterstand omgebogen in een 3-2-zege door doelpunten van Alvaro Morata en Ángel Correa.

‘Los Colchoneros’ hadden vlak na rust de score geopend via Koke, waarna Barcelona de leiding overnam dankzij Lionel Messi en uitgerekend Antoine Griezmann, die afgelopen zomer overkwam van Atlético.

Atlético had nog wel het geluk dat twee doelpunten van Barcelona bij een stand van 1-1 en 1-2 (terecht) werden afgekeurd, omdat Messi hands had gemaakt en Gerard Piqué buitenspel stond.

Basisplaats voor De Jong
Bij Barcelona had Frenkie de Jong een basisplaats, maar hij werd vlak na de 3-2 gewisseld. De middenvelder ontving zaterdag tegen Espanyol (2-2) nog de eerste rode kaart (twee keer geel) in zijn loopbaan.

Atlético neemt het zondag in de finale op tegen Real Madrid, dat woensdag relatief eenvoudig met 1-3 te sterk was voor Valencia, waar Jasper Cillessen opnieuw negentig minuten op de bank moest blijven zitten.

De strijd om de Spaanse Supercopa ging altijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, maar wordt dit jaar voor het eerst in de vorm van een minitoernooi gehouden met ook nog de nummers twee en drie in La Liga als deelnemers.

NU.nl

VANDAAG