Cup of Nations: Suriname krijgt Uganda klein, Brazilië komt niet opdagen

Print Friendly, PDF & Email

Team Suriname heeft zaterdag bij de voortzetting van de Cup of Nations online damtoernooi in de vierde ronde met 6 – 2 gewonnen van Uganda. Hierna werd van Brazilië reglementair met 8 – 0 gewonnen. Onze zuiderburen kwamen namelijk niet opdagen.

Dit toernooi wordt gehouden onder auspiciën van de Werelddambond. De uitslagen van de vierde ronde Suriname vs. Uganda: Dan Isabirye vs. Niaaz Salarbaks 2 – 0, Hudson Kyagaba vs. Arief Salarbaks 0 – 2, Lawrence Kaliisa vs. Jerry Sadiek 0 – 2, Abubakar Lukwago vs. Arwien Bhagwandas 0 – 2. De volgende tegenstander van Suriname in de zesde ronde is Cuba.

Het heren team van Suriname staat momenteel met zes punten op de tiende plaats. Rusland is koploper met tien punten. De top veertien ploegen zullen overgaan naar de finale ronde. Jerry Sadiek is aan de zijde van Suriname de topscorer met zeven punten uit vier wedstrijden.

De dames van Suriname speelden in de vierde ronde tegen China en dolven het onderspit met 7 – 1. De uitslagen: You Zhang vs. Roedhrani Basdewsing 1 – 1, Hanqing Zhao vs. Tiffary Ngawikromo 2 – 0, Ya Sai vs. Sarah Dhamsahai 2 – 0, Bo Lain vs. Tanaya Charoe 2 – 0. De volgende tegenstander van de Surinaamse dames is Estland in de zesde ronde.

SME Sport

VANDAAG