Surinaamse Zwembond stimuleert artistiek zwemmen

De SZB wil artistiek zwemmen in Suriname stimuleren. Foto: Leuven Aquatics

Om het artistiek zwemmen in Suriname te stimuleren en te bevorderen, organiseert het bestuur van de Surinaamse Zwembond (SZB) in de komende vakantie voor jongeren en geïnteresseerden een clinic over artistiek zwemmen. De tentatieve datum is 14 augustus, mits de COVID-19-situatie niet verergerd en de verscherpte maatregelen daardoor van kracht blijven.

Het bestuur van de SZB vraagt in een persbericht ondersteuning van de verschillende zwembaden en sportfaciliteiten in Suriname om hun medewerking te willen verlenen door hun faciliteit beschikbaar te stellen voor dit evenement. Hierdoor kunnen de jongeren in hun gebieden aan deelnemen en wel door een door hen aan te geven datum en tijdstip.

De contactpersoon is Maureen Tilburg-Bulo. Het bestuur roept de samenleving op zoveel als mogelijk te participeren en de berichten, hierover te blijven volgen.

Wat is artistiek zwemmen
Artistiek zwemmen is een samensmelting van zwemmen, gymnastiek, acrobatische bewegingen en dans in water dat ervaren wordt als individu of binnen een groep van elke leeftijd en elk niveau.

Artistiek zwemmen is een relatief nieuwe discipline, die zijn oorsprong vindt in wateracrobatiek. Het is enorm populair in de Verenigde Staten. Aan het begin van de 20ste eeuw toerde Annette Kellerman, een Australische zwemster, door de VS met wateracrobatiek. Haar shows bleken erg populair en een sport was geboren.

VANDAAG