Bayern klopt Sevilla en pakt met Europese Supercup vierde prijs van het jaar

Vreugde bij de spelers van Bayern München na de 2-1 in de verlenging. Foto: Reuters

Bayern München heeft in Boedapest voor het oog van ruim vijftienduizend toeschouwers de Europese Supercup gewonnen. De winnaar van de Champions League versloeg Europa League-houder Sevilla na verlening met 2-1.

Javi Martínez kopte Bayern aan het einde van de eerste verlenging naar de vierde prijs van het jaar, na de landstitel, de Duitse beker en de Champions League. Volgende week speelt de ploeg van Hansi Flick tegen Borussia Dortmund om de Duitse Supercup.

De Jong in de basis
Bij Sevilla kreeg Luuk de Jong een basisplaats. In de finale van de Europa League tegen Inter maakte De Jong twee van de drie treffers voor de Spanjaarden.

Na een klein kwartier werd in het strafschopgebied een overtreding op de Nederlandse spits gemaakt waarna Lucas Ocampos de 1-0 binnenschoot.

Nog voor rust gelijk
Tien minuten voor rust maakte Leon Goretzka de gelijkmaker na een fraaie aanval van Bayern. Robert Lewandowski kreeg de bal, terwijl hij met de rug naar het doel stond, hard ingespeeld. Hij legde kalm terug op Goretzka die beheerst raak schoot in de verre hoek.

In de tweede helft wist Bayern tot twee keer toe te scoren, maar beide keren greep de VAR in. Eerst stond Lewandowski buitenspel na een voorzet van Sané, die later een doelpunt afgekeurd zag worden door een overtreding van Lewandowski. Ook Luuk de Jong leek te scoren, maar hij stond daarbij in buitenspelpositie.

Neuer redt Bayern
Aan het einde van de reguliere speeltijd was Youssef En-Nesyri op weg Sevilla de zege te bezorgen, maar oog in oog met Manuel Neuer stuitte hij op de doelman van Bayern.

Sevilla kreeg aan het begin van de verlenging de grootste kansen, maar wist die niet te verzilveren. Een kopbal van Martínez, na acht jaar waarschijnlijk bezig aan zijn laatste wedstrijd voor Bayern voor hij terugkeert naar Bilbao, besliste de wedstrijd.

NOS

VANDAAG