SOC begint campagne voor vrouwen in sportbondsbesturen

Surinaams Olympisch Comité

Om vrouwen in sportbondsbesturen meer op de voorgrond te plaatsen begint het Surinaams Olympisch Comité (SOC) met een tweede promotiecampagne. Het is een tweede campagne waarbij in het bijzonder de SOC-lidbonden worden aangespoord om een meer gender gebalanceerd bestuur samen te stellen.

“Tenslotte proberen we sportorganisaties te stimuleren om binnen hun mogelijkheden een klimaat te creëren dat participatie van vrouwelijke bestuurders bevordert,” schrijft het SOC.

Deze organisatie is ruim twee jaar bezig met discussies over het verbeteren van gendergelijkheid in de sport, die past in het werkkader van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Deze discussies vinden plaats in samenwerking met verschillende nationale partners. Door gezamenlijke inspanning is het gelukt vorig jaar ruime aandacht te vragen voor vrouwelijke atleten en seksueel molest in de sport.

De rol van het SOC in de sport overlapt vele werkterreinen van de overheid. “Het is daarom handig dat wij de handen ineenslaan en onze samenwerking naar een hoger niveau brengen,” schrijft de organisatie verder.

De launch van de promotiecampagne voor vrouwen in sportbondsbesturen vindt op 7 november plaats in de SOC-sporthal aan de Rattan Oemrawsinghstraat.

VANDAAG