Zwemscholen verdienen compliment voor groei in de sport

Sportdirecteur Touw Ngie Tjouw, zwemtrainer Maureen Tilburg-Bulo en enkele talentvolle zwemmers. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De zwemschool Zeemeermin heeft afgelopen zaterdag een artistieke zwemdemonstratie gegeven. Deze demonstratie, meer bekend als waterballet, vond plaats in zwembad Parima, zegt sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw, die ook aanwezig was, in gesprek met Suriname Herald. De zwemsters, die in de leeftijdscategorie 4 tot 21 jaar zijn, hebben op verschillende manieren het goed opgekomen publiek kunnen laten genieten van hun talent en kunst in het water met wat leuke muziek.

“Bij één van deze voorstellingen is het de tiener artistiek zwemmers zelfs gelukt de show met de ‘hit the whoa’ dansbeweging te beëindigen,” zegt Touw Ngie Tjouw. De voorstelling werd afgesloten met een daverend applaus vanuit het publiek, waaronder ook het VHP-assembleelid Ronny Aloema.

Maureen Tilburg-Bulo zei trots te zijn op de jonge zwemsters voor de groei en de steeds verbeterde prestaties.

Voorafgaand aan dit evenement is er binnen de zwemschool een interne zwemwedstrijd gehouden. De winnaressen mochten na het artistieke zwemevent hun medailles in ontvangst nemen, die uitgereikt werden door de sportdirecteur en de parlementariër. De bedoeling is dat met de uitbreiding en ontwikkeling van artistiek zwemmen in de zwemsport meerdere talentvolle dames meedoen met deze watersport.

De sportdirecteur feliciteerde de zwemsters, ouders en verzorgers met de behaalde prestaties bij het wedstrijd- en artistiek zwemmen en sprak zijn dank en waardering uit aan de zwemtrainer, ouders en pupillen, omdat ondanks de tegenslagen door de coronapandemie, de financiële uitdagingen en de perikelen rond de zwembond de pupillen en wedstrijdzwemmers in het water blijven.

Ook de zwemscholen en zwemorganisaties, zoals die van Tilburg-Bulo, verdienen een compliment omdat zij de groei van de zwemsport verantwoord blijven voortzetten. Tilburg-Bulo ontving als blijk van waardering een ‘grantangi certificaat’ van Touw Ngie Tjouw ter erkenning van haar bijdrage, passie en inzet in de zwemsport.

Sjovellie Amoksi

VANDAAG