Grote verwachtingen; Natio moet winnen

Surinames ambassadeur in Nederland Radjendre Khargi op Schiphol, kort voor vertrek van de spelers. Foto: SVB
Print Friendly, PDF & Email

Surinamers in binnen- en buitenland kijken met grote verwachting uit naar de eerste wedstrijd van het Surinaams elftal met 65 procent profspelers vanavond tegen Kaaimaneilanden in het Dr. Ir. Franklin Essedstadion. De wedstrijd start om 19.00 uur Surinaamse tijd (01.00 uur op de Kaaimaneilanden).

In gesprek met Suriname Herald geeft de woordvoerder van Natio, Henk Donk, aan dat de spelers goed voorbereid zijn op de wedstrijd. Verwacht wordt dat Suriname met grote cijfers zal winnen van Kaaimaneilanden. Het is niet de eerste keer dat het Surinaams elftal het opneemt tegen Kaaimaneilanden in een WK-kwalificatie. In de WK-kwalificatie van 2014 heeft Suriname door een penalty van Friso Mando in de 11e minuut gewonnen van Kaaimaneilanden.

Sterke eenheid
“Ik heb gemerkt dat er een sterke eenheid is in het team. De jongens zijn gemotiveerd en dat is al een pluspunt,” zegt sport presentator Ashwien Harpal in gesprek met Suriname Herald. Ook hij gelooft dat Suriname een goede buurt zal maken.

Donk geeft aan dat de overwinning erin zit. “Wij hebben ook geëist van de jongens dat ze winnen. Ze moeten de drie punten binnenhalen. Dat is nu belangrijk,” zegt de woordvoerder.

Ze hebben maar een keer kunnen oefenen wat volgens Donk niet voldoende is. Toch gelooft hij dat de jongens zeker de drie punten binnen zullen halen. Het aanvuren van Natio kan helaas niet in het stadion. Vanwege de COVID-19-situatie kan het Surinaams publiek niet lijfelijk aanwezig zijn. “Blijf thuis en geniet van de wedstrijd. En stuur wat positieve energie naar het elftal. Dat kan je van afstand doen,” zegt Donk.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG