Argentinië begint veelbesproken Copa América met gelijkspel tegen Chili

Lionel Messi (m) in duel met Ben Brereton (r) en Tomás Alarcón. Foto: Reuters
Print Friendly, PDF & Email

Argentinië is de Copa América begonnen met een gelijkspel tegen Chili. In het Estádio Olímpico Nilton Santos in Rio de Janeiro eindigde het duel in groep A in 1-1.

Tien dagen geleden speelden beide ploegen ook al gelijk. Toen werd in het WK-kwalificatieduel in Santiago del Estero dezelfde eindstand op het bord gezet.

De beste kansen in de beginfase van de wedstrijd waren besteed aan de Argentijnen. Na gemiste schoten van Lionel Messi en Lautaro Martínez bezorgde Nico González Chili-keeper Claudio Bravo in korte tijd drie keer grote schrik.

Eerst dwong hij de doelman van Real Betis tot een redding op een lage schuiver, Bravo verwerkte het schot tot een hoekschop. Uit de toegekende corner mocht González wederom het doel onder vuur nemen, dit keer kopte hij rakelings over.

Weer een paar minuten later ging hij alleen op Bravo af, maar weer lag de doelman goed in de weg.

Net als in het WK-kwalificatieduel brak Lionel Messi de ban voor de Argentijnen. Na iets meer dan een half uur spelen legde hij aan voor een vrije trap net buiten de zestien. Met een fraai gekruld schot verschalkte hij Bravo.

Chili op gelijke hoogte
Na rust bleef Argentinië de bovenliggende partij, maar Chili liet zich ook niet onbetuigd. Erick Pulgar zette Eduardo Vargas een op een voor de Argentijnse keeper, maar Emiliano Martínez redde zijn inzet.

Arturo Vidal probeerde de losgeslagen bal binnen te werken, maar werd daarbij geraakt door Ajacied Nicolás Tagliafico. Na lang beraad door de VAR werd er besloten de bal op de stip te leggen.

Chili viert de 1-1 van Vargas. Foto: Reuters

Vidal nam plaats, zag zijn inzet via de handen van Martínez op de lat belanden, maar de inlopende Vargas wist er alsnog 1-1 van te maken.

Na de gelijkmaker wisten beide ploegen het net niet meer te vinden. Alleen González kreeg nog een kans. De spits van VfB Stuttgart was attent op een fraaie voorzet van Messi, maar kopte vlak voor het vijandelijke doel net over.

NOS

VANDAAG