Brazilië gaat naar finale Copa América en hoopt nu op Argentinië

Neymar tegen Peru. Foto: EPA
Print Friendly, PDF & Email

Brazilië heeft de finale van de Copa América bereikt. Het gastland was in Rio de Janeiro met 1-0 te sterk voor Peru. De Brazilianen komen zaterdag uit tegen de winnaar van de andere halve finale, tussen Argentinië en Colombia, die dinsdag wordt afgewerkt. "Doe mij Argentinië maar", zei Neymar.

Op het hobbelige veld van het Nilton Santos-stadion maakte Neymar het verschil voor de Brazilianen. Hij speelde Alexander Callens fraai uit aan de linkerkant en stelde Lucas Paquetá in de 35ste minuut in staat om met een zijwaartse volley het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

Hopen op Argentinië
Doelman Pedro Gallese was met enkele fraaie reddingen uitblinker aan de kant van Peru. Hij weerhield Neymar van een doelpunt en voorkwam ook dat Richarlison het net vond. In de tweede helft liet ook Peru zich gelden en dwong Gianluca Lapadula de Braziliaanse keeper Ederson tot een uiterste redding.

Paquetá was in de kwartfinale tegen Chili (1-0) ook al de matchwinner. De middenvelder van Olympique Lyonnais deed dat toen als invaller, nu als basisspeler.

Lucas Paqueta (r) en Neymar (l) vieren de enige goal. Foto: AFP

Brazilië plaatste zich voor de negende keer in de laatste veertien edities van het toernooi voor de finale en gaat op jacht naar zijn tiende titel. Twee jaar geleden won Brazilië de Copa América door zonder de geblesseerde Neymar Peru in de finale met 3-1 te verslaan.

In de finale hoopt Neymar nu het Argentinië van Lionel Messi te treffen. "Ik ben voor Argentinië, omdat ik daar veel vrienden heb", zei Neymar na afloop. En met een glimlach voegde hij toe: "In de finale zal Brazilië winnen."

NOS

VANDAAG