“SVB bewust weggebleven bij protest tegen ontslag Gorré”

Bondscoach Dean Gorré. Foto: NII
Print Friendly, PDF & Email

Ongeveer vijftig mensen hebben vandaag geprotesteerd bij het kantoor van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aan de Letitia Vriesdelaan. Ze zijn het er niet eens mee dat het bestuur de trainer Dean Gorré met ontslag heeft gestuurd. Het bestuur was vandaag niet aanwezig, terwijl de bestuursleden normaal elke zaterdag op kantoor zijn.

Jonathan Vangee van de Stichting Belangenbehartiging Abrabroki en Omgeving (SBBAO) geeft aan Suriname Herald te kennen dat de bestuursleden grappenmakers zijn. Zijn stichting staat achter het protest dat bedoeld is om de trainer van Natio terug te krijgen. "Op grond van hun werkwijze, hun onprofessioneel gedrag en ook weer omdat ze hebben besloten om op basis van een protest het kantoor te sluiten, zeg ik dat ze grappenmakers zijn," zegt Vangee.

De protesterenden zijn niet te spreken over het feit, dat het bestuur niet eens het respect kan opbrengen om een petitie in ontvangst te nemen. "Wij hebben van een insider begrepen dat ze bewust zijn weggebleven en het kantoor gesloten hebben gehouden," legt Vangee uit.

Het zal niet blijven bij deze keer alleen. De stichting is van plan om de komende week weer te gaan protesteren bij het kantoor van SVB. Ze willen weten hoe de bond tot het besluit is gekomen om het technisch team van Natio te bedanken. "Dus we hebben die petitie niet kunnen overhandigen, maar we gaan terug. We gaan vergaderen om de verdere stappen te bespreken. We gaan zeker maandag of dinsdag terug," zegt Vangee.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG