Jongeren Domburg kunnen weer sporten

De ingebruikname van het kunstgrasveld te Domburg. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Het multipurpose kunstgrasveld Domburg is vandaag officieel opengesteld voor de samenleving van Domburg. Volgens districtscommissaris (dc), Shafiek Goelaman, moet een ieder meehelpen bij het onderhouden van dit kunstveld. “Willen wij naar een veel gezondere bevolking, dan moeten wij elkaar stimuleren om meer te gaan sporten en gezonder leven,” zei hij. De jongeren van de buurt zijn zeer tevreden met hun multipurpose kunstgrasveld te Domburg.

Zij gaven aan iedere dag gebruik te maken van het veld. Het is een lang gekoesterde wens, die in vervulling is gegaan. Volgens hun zullen er nu minder hangjongeren zich ophouden in de buurten. Dit kunstveld is niet alleen bedoeld voor de jonge generatie, maar ook de ouderen kunnen er flink gebruik van maken.

Vanaf het aantreden van minister Gracia Emanuël op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft zij zich ingezet om sport te decentraliseren in heel Suriname. Alle districtscommissarissen hebben als opdracht meegekregen om sport binnen hun district verder tot ontwikkeling te brengen. De minister gaf verder aan, dat er ook voldoende sportmateriaal wordt overhandigd aan de verschillende sportorganisaties als zij aanvragen hebben ingediend.

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft gezorgd voor het tot stand komen van dit sportveld. KNVB-vertegenwoordiger Johan Geijn, heeft namens de KNVB een donatie aan sportmateriaal overhandigd aan het ministerie van ROS.

Ook de sportwereld heeft een zware klap gekregen door de COVID-19-pandemie. Nu alles weer rustig wordt opengesteld zou iedereen moeten bewegen. Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk stimuleert sporten een gezondere levensstijl.

De Inter Guyanese Spelen moeten binnen korte tijd weer geïntroduceerd worden. Hier zijn er volgens president Chan Santokhi al diverse gesprekken over gevoerd met verschillende instanties en buurlanden, Guyana en Frans-Guyana.

Volgens president Santokhi moet sportonderwijs gestimuleerd worden. Sporters moeten trainingen en opleidingen volgen, die moeten zorgen voor duurzame ontwikkeling binnen hun sportcarrière. Er zal een voetbalschool geopend worden in het district Marowijne, die ervoor zal moeten zorgen dat onze sporters heel vroeg al de juiste begeleiding krijgen in hun sportcarrière.

VANDAAG