Sport moet niet stiefmoederlijk worden behandeld

De aanwezigen genieten van de voetbalkunsten van een jonge Surinamer. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Sport moet nog veel meer prioriteit genieten van de regering. Het is de taak van de regering om op het gebied van sport veel meer beleid te creëren dat ervoor moet zorgen dat sprake is van ontwikkeling binnen het sportgebeuren in Suriname. Volgens het DNA-lid van de ABOP, Miquella Soemar-Huur moet er nog meer werk verzet worden op het gebied van sport.

Het is van eminent belang dat de regering een zodanig sportbeleid uitstippelt dat het niet alleen op scholen wordt uitgevoerd, maar ook op ministeries en kantoren. Ook verwacht Soemar-Huur dat de districtscommissarissen gezamenlijk met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) verder gaan samenwerken aan het uitvoeren van sportprojecten in de diverse districten.

Ook het opzetten van sportaccommodaties voor onze kinderen moet in ieder district plaatsvinden. De jongeren in het verre binnenland moeten ook in hun gebied genieten van een kunstveld, waarop zij verschillende sporten zullen aanleren. Door de samenleving te betrekken bij het vormen en maken van het beleid op het gebied van sport kan vruchten afwerpen in de toekomst. Het is ook de taak van ouders om hun kinderen aan te sporen om te blijven sporten.

Het sportbeleid zou zich verder moeten richten op het bevorderen van top-, jeugd-, school- en recreatiesport. Volgens Soemar-Huur is er de afgelopen jaren weinig aandacht besteed aan het sportgebeuren in Suriname. Niet alleen wanneer er topprestaties worden geleverd in het buitenland moeten wij onze sporters aanmoedigen, maar ook wanneer zij hier bezig zijn te trainen moeten wij hun de nodige ondersteuning geven die zij verdienen.

VANDAAG