Onervaren 'Takedown' Bigi Boy verliest van Blaydes

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik verliest van Curtis Blaydes. Beeld: YouTube
Print Friendly, PDF & Email

Waarvoor iedereen vreesde is Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik overkomen in het gevecht tegen Curtis Blaydes. Hij heeft in Las Vegas de Amerikaan Blaydes niet kunnen verslaan tijdens de UFC266. De drie judges scoorden het gevecht elk 30-27. Blaydes heeft ingespeeld op de zwakte van Bigi Boy. Tijdens het interview vóór de wedstrijd zei hij dat hij Bigi Boy op de grond zal proberen te krijgen. En dat is hem aardig gelukt. Het is de vijftiende overwinning voor de Amerikaanse UFC-vechter.

Blaydes staat bekend als de takedown fighter. Bij alle drie rondes wist hij Bigi Boy op de grond te krijgen. In de eerste ronde wist hij zichzelf nog te bevrijden, maar in de twee andere rondes is dat Rozenstruik niet gelukt.

Bigi Boy heeft een vrij goed gevecht gevochten. Blaydes gaf zelf aan dat hij in de derde ronde wat minder was. Echter heeft Bigi Boy weinig ervaring wat takedown betreft. Op zijn been was de Surinaamse trots heel goed. Het is Bigi Boy niet gelukt om zijn genadeslag te slaan. Een mooi moment is toen Bigi Boi, Blaydes met zijn knie een enorme slag gaf. Hij heeft daarvan een snee onder zijn oog overgehouden.

Na het gevecht was de teleurstelling te lezen op het gezicht van Rozenstruik. Hij schudde letterlijk zijn hoofd uit ontevredenheid. Hij was vóór de wedstrijd overtuigd van de overwinning. "We gaan om te winnen," zei hij nog.

Wanneer Bigi Boy weer uitkomt is nog niet bekend. Het is het derde verlies van Rozenstruik in UFC-verband. Hij heeft twaalf gevechten gewonnen.

Op social media wordt er over en weer gesproken over de trainer van Bigi Boy. Men is van mening dat Rozenstruik nu serieus moet gaan nadenken om een andere trainer te zoeken. De technieken van Bigi Boy op de grond moeten zeker beter worden.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG