Sporters hebben vertrouwenspersoon nodig

Print Friendly, PDF & Email

Sporters moeten een veilig gevoel hebben bij het sporten. De atletencommissie van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) zal binnenkort een training verzorgen aan personen die een vertrouwenspersoon moeten worden voor sporters. Volgens Sandrina Beverdijk-Hunsel van de atletencommissie SOC zal de training vijf dagen duren. Het is de bedoeling dat er nu dan gemakkelijk ingespeeld kan worden bij mogelijke calamiteiten.

Personen die zich zouden willen registreren voor de training kunnen via het SOC contact opnemen met de commissie. Het is belangrijk dat de sporters zich te allen tijde beschermd voelen. De afgelopen jaren zijn er vaker webinars georganiseerd om steeds weer aandacht te vragen voor mishandeling en seksueel molest binnen de sport.

“Het is van belang dat de samenleving en sporters er bewust van zijn dat ze ook rechten hebben. Je moet het van niemand accepteren om slecht behandeld te worden binnen de sportwereld. Het is niemands plek om je te bedreigen,” zegt Beverdijk-Hunsel.

Onze kinderen dienen wij altijd te beschermen ook al worden zij toevertrouwd aan andere personen. De training gaat 6 november van start. Deze actie vanuit het SOC is om de bewustwording vooral onder de sporters te creëren als het gaat om mentale en fysieke mishandeling, maar ook seksueel molest. Door de trainers te identificeren kan er zo gewerkt worden aan het veiligstellen van onze pupillen.

VANDAAG