Ajax sluit groepsfase Champions League glansrijk af

Foto: Reuters
Print Friendly, PDF & Email

Ajax heeft gisteren ook het zesde en laatste Champions League groepsduel gewonnen. In een legale Johan Cruijff ArenA werd met 4-2 gewonnen van Sporting Portugal. Sébastien Haller, Antony, David Neres en Steven Berghuis zorgden voor de Amsterdamse treffers.

Ajax ging de laatste poulewedstrijd in, wetende dat het ongeacht het resultaat groepshoofd zou worden. In de eerste vijf groepsduels werden immers 15 punten gehaald, na overwinningen tegen Sporting, Borussia Dortmund (2) en Besiktas (2). De verwachting was dat trainer Erik ten Hag dan ook een aantal basisspelers rust zou gaan gunnen, al was hier uiteindelijk weinig sprake van.

Alleen Perr Schuurs mocht de plek innemen van Jurriën Timber, die op scherp stond, terwijl David Neres de met rugklachten-kampende aanvoerder Dusan Tadic verving. Verder bleven André Onana, Davy Klaassen en Nicolás Tagliafico wisselspelers. Sébastien Haller, de topscorer van zowel de Eredivisie als de Champions League, mocht dus gewoon aan het startsignaal verschijnen.

Het was de Ivoriaanse spits die Ajax al vroeg in de wedstrijd aan de leiding bracht met een penalty. Nuno Santos bracht Sporting op iets meer dan twintig minuten spelen op 1-1, maar dankzij een doelpunt van Antony, drie minuten voor rust, ging Ajax met een voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust bouwde Ajax de voorsprong uit tot maar liefst 4-1, door doelpunten van de Braziliaan David Neres in de 58e minuut en Steven Berghuis in de 62e minuut. Het slotakkoord was voor Bruno Tabata van Sporting, die Remko Pasveer in de 78e minuut op mooie wijze kansloos liet: 4-2.

Ajax zal met een uitstekend gevoel terugkijken op de eerste Champions League-fase. Tegen de verwachting van de bookmakers in, goksites die door SOSWedden worden geanalyseerd en in een lijst met beste goksites Nederland worden gezet op basis van onder meer de aangeboden welkomstbonus en promoties, wist Ajax de maximale score van 18 punten uit 6 duels te behalen.

Ajax is daarmee de meest succesvolle Nederlandse club in de Champions League-groepsfase ooit. Sébastien Haller evenaarde Cristiano Ronaldo, door in alle zes groepswedstrijden te scoren. Na de wedstrijden van gisteren is het duidelijk dat Ajax in de achtste finales PSG, Atlético Madrid en Internazionale kan loten. De andere vier potentiële tegenstanders worden woensdagavond bekend.

soswedden beste goksites

VANDAAG