Lo Kim Lin stopt als voorzitter schaakbond

Frank Lo Kim Lin houdt het na negen jaar voor gezien als voorzitter van de Surinaamse Schaakbond. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Na bijkans negen jaar houdt Frank Lo Kim Lin het voor gezien: vanaf deze maand is hij geen voorzitter meer van de Surinaamse Schaakbond (SSB). Bij de bond is het besluit van Lo Kim Lin om ermee te stoppen al geruime tijd bekend, maar officieel doet hij tijdens de eerste bondsvergadering op 9 januari een stap terug. Sinds de COVID-pandemie is hij op een lager pitje dan normaal bezig geweest.

Het komt overigens niet uit de lucht vallen, dat hij ermee kapt. Lo Kim Lin heeft daarvoor meerdere redenen. Ten eerste is hij toe aan meer tijd voor zichzelf en ook de familie begint meer aan hem te trekken. “Ik wil het nu een beetje rustiger aan doen en echt gaan genieten van mijn pensioen. Maar ook mijn kinderen willen meer tijd met me doorbrengen,” aldus de scheidend schaakpreses die op 6 januari zijn 65ste jaardag viert.

Daarnaast vindt Lo Kim Lin het hoogtijd dat iemand anders het roer overneemt. Zelf heeft hij in totaal twaalf jaar leiding gegeven aan de schaakbond omdat hij, voordat hij in 2013 voorzitter werd, van 2008 tot en met 2010 ook al leiding gaf aan de bond. Daartussen was Carlos dos Ramos aan het stuur.

Lo Kim Lin ziet graag een jong persoon de nieuwe voorzitter worden. Interesse is er in ieder geval genoeg. “Weet je hoeveel mensen aan de kantlijn staan?” stelt hij retorisch. “Maar ik wil graag dat jonge mensen overnemen, dus niet meer dezelfde oude mannen zoals Lo Kim Lin of Dos Ramos. We willen graag vernieuwing, mensen met frisse en leuke ideeën. Misschien houden wij het zelfs nu tegen en is het daarom goed dat we een stap terugdoen.”

Het bestuur zal op de vergadering van 9 januari nieuwe verkiezingen voorbereiden waar de opvolger van Lo Kim Lin aangewezen zal worden. Voordat hij opstapt, zal de scheidend voorzitter nog helpen met het voorbereiden van het schema van dit kalenderjaar.

Guillano Bruce

VANDAAG