Stanley Menzo nieuwe bondscoach Suriname

Stanley Menzo. Beeld: YouTube
Print Friendly, PDF & Email

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft Stanley Menzo aangesteld als nieuwe bondscoach. De oud-doelman van Ajax, PSV, Lierse SK en het Nederlands elftal maakt per direct de overstap van Bonaire, waar hij technisch manager en interim-bondscoach was, naar het nationale elftal van Suriname.

De 58-jarige Menzo is de opvolger van Dean Gorré, die een belangrijke rol speelde in het beschikbaar krijgen van Nederlands-Surinaamse spelers voor de nationale ploeg, maar na de deelname aan de Gold Cup clashte met het bondsbestuur en uit zijn functie werd ontheven.

Menzo was eerder trainer van AFC, AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur, Lierse SK, Ajax Cape Town en het B-team van Beijing Guoan in China. Menzo is bijzonder vereerd met zijn aanstelling als bondscoach van Suriname.

"Dit betekent heel veel voor mij. Ik ben geboren in Suriname, mijn ouders zijn er geboren en ik ben altijd bezig geweest met iets terugdoen voor het voetbal in Suriname. Ik ben heel blij en trots dat ik daar nu op deze manier de kans voor krijg.”

De Telegraaf

VANDAAG