Tyrone Spong klaar voor uitdaging tegen Rus Kharitonov

Tyrone Spong (l) maakt op 28 januari zijn MMA-rentree tegen de Rus Sergi Kharitonov. Foto: Tapology
Print Friendly, PDF & Email

Tyrone Spong is klaar voor zijn MMA-rentree. De 36-jarige Surinaamse vechtsporter staat op 28 januari tegenover de Rus Sergei Kharitonov. Het wordt voor Spong het eerste Mixed Martial Arts-gevecht in meer dan acht jaar. “Het wordt een mooi gevecht,” belooft Spong die in de VS woont.

“Ik weet niet eens meer wanneer mijn laatste MMA-gevecht was en dan nu uitkomen tegen zo’n grote, sterke vechter? Dat is sowieso een uitdaging voor mij. Hij geeft niet op en wordt niet makkelijk verslagen.”

In MMA-verband kwam Spong voor het laatst in augustus 2013 in actie. Hij won die partij tegen de Amerikaan Angel DeAnda op punten. Het jaar daarop brak Spong zijn scheenbeen in een kickbokswedstrijd tegen Gokhan Saki tijdens Glory 15 in Turkije.

Hij bleef vanwege die blessure lange tijd aan de kant, maar heeft nooit gedacht aan stoppen. “Ik houd teveel van vechten. Ik heb de tijd genomen om te herstellen en dat ging relatief snel,” zegt hij nu daarover.

Spong maakte vervolgens in december 2018 in Suriname zijn rentree tijdens een boksgevecht tegen de Ecuadoriaan Ytalo Perea in de Anthony Nesty Sporthal. Ondanks een gebroken hand won hij dat gevecht.

Het treffen tussen Spong en Kharitonov is het hoofdgevecht van Eagle FC 44, dat plaatsvindt in de FLXcast Arena in Miami. Eagle FC is de vechtsportorganisatie van de voormalige UFC-lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov.

Spong zou aanvankelijk uitkomen tegen Antonio ‘Bigfoot’ Silva, maar de Braziliaan werd vanwege medische redenen uit het evenement gehaald. In zijn vervanger treft Spong een tegenstander, die net als hijzelf ook een kickboksverleden heeft. De 41-jarige Kharitonov heeft daarnaast in zijn MMA-carrière ook sterke tegenstanders zoals Andrey Arlovski en Alistair Overeem verslagen.

VANDAAG