Jubilerende basketbalassociatie zet personen en verenigingen in de bloemen

Rinaldo Pierau (r) neemt een oorkonde in ontvangst van SBA-voorzitter Conrad Issa. Foto: Surinaamse Basketbalassociatie
Print Friendly, PDF & Email

“Het was niet makkelijk, maar ik denk dat we uiteindelijk goede keuzes hebben gedaan”, zei Conrad Issa afgelopen weekend in het gebouw op het Owru Cul Sportcomplex. De voorzitter van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) doelde daarmee op de huldiging van een aantal personen en verenigingen die in de bloemen gezet zijn voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van de basketbalsport in Suriname.

Dat gebeurde tijdens een receptie in verband met de viering van het 75-jarig bestaan van de SBA. Zaterdagavond werden in totaal zeventig (ex-) spelers, coaches, trainers, officials, bestuursleden, verenigingen, organisaties en mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de basketbalsport in het zonnetje gezet.

De SBA bestond op 1 januari 75 jaar en de receptie ter gelegenheid daarvan zou aanvankelijk rond die periode plaatsvinden, maar dat ging vanwege de COVID-19-maatregelen niet door.

In verband met de huldigingen die tijdens de receptie gedaan zouden worden werd in december van het vorig jaar de Commissie 75 jaar SBA geïnstalleerd. Het doel was dat er mensen zouden worden voorgedragen die in de afgelopen jaren bijgedragen hadden aan de ontwikkeling van basketbalsport in Suriname. De deadline daarvoor was eerst 28 december, maar omdat er nauwelijks voordrachten gedaan waren werd die verschoven naar 7 januari.

Het gegeven dat de archieven van de SBA en haar verenigingen niet optimaal zijn bemoeilijkte het voordragen van personen en verenigingen om gehuldigd te worden. Issa gaf tijdens de receptie aan dat de data en administratie jaarlijks zullen worden bijgehouden, zodat er bij elk lustrum huldigingen kunnen plaatsvinden. Hierbij wordt getracht een inhaalslag te maken met het waarderen van hen die hun bijdrage hebben geleverd aan deze sport.

Gehuldigden
Spelers/coaches/trainers: Ludwig Belgrave, Jerry Bergraaf, Lucien Blaaker, Carol Braam, Milton Calor, Isaac Cambell, John Chelius, Jos Chelius, Roy Eudoxie, August Faverius, Judith Gallant, Marcel Henar, Marcel Lin Tsun, Rudy Njjman, Cecil Nijmman, Gerold Pan A Tjok, Muriel Pierau, Helen Renfurm, Ilse Rickets, Dulcine Seca, Victor Sibilo, Truus Soesman, Dennis Spier, Jefferey Straal, Lydia Tolud, Norma Tonch, Harold Tonch, Patricia Uiterloo, Denia Vliet, Jenny Vrij, Charlon Kloof, Ronald Koorndijk, Ileen Gimmith, Ifna Pierau, Sandra Pierau, Joyce Wiegel, Sieglien Wiegel, Cynthia Denswil, Maureen Groenefelt, Carolyne Adriaansz, Elvira van Dorpel, Marcella Sedoc, Naomie Feller, Pamela Bernstein, Ramona Biswane, Renate Jackson, Sharon Felter-Seedorf, Stefhanie Bouterse, Xaviera Schmeltz en Vanessa Plak.

Officials/bestuursleden: Patrick Behareea, Marcel Emanuels, Erick Fong Tin Joen, Conrad Issa, Roy Karsodikromo, Romeo Macknack, Harold Meinzak Sr., Delano Oehlers, Henny Staphorst en Paul Faverey.

Bijzondere bijdrage/verenigingen: Rinaldo Pierau, Reginald Tjon A Kon, Orlando Renfurm, Dilip Sardjoe, Gilbert Soesman, Hesdy van Wilgen, Taniaha Robinson, ‘Baas’ Mijngeluk, VBTO en CLD.

VANDAAG